Start-Up Zone

Schema HoReCa 2 – credite de angajament noi

Ordonanța de rectificare bugetară pe anul 2022 prevede și 50 de milioane de lei, sub formă de credite de angajament, pentru schema HoReCa 2, destinată restaurantelor, hotelurilor, pensiunilor, agențiilor de turism afectate de restricțiile introduse în timpul pandemiei COVID-19.  

„Se autorizează Ministerul Antreprenoriatului și Turismului să introducă în anexa nr. 3/60/27 <<Fișa programului>> programul bugetar <<Program privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație și agenții de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19>> cu credite de angajament în sumă de 50.000 mii lei la capitolul 80.01 <<Acțiuni economice, comerciale și de muncă>>, titlul 55 <<Alte transferuri>>” – prevede Ordonanța 19/2022.

Alți 10 milioane de lei – credite de angajament – sunt alocați pentru Programul național pentru stimularea creării, dezvoltării și promovării brandurilor sectoriale — Schema de minimis pentru operatorii economici în vederea modernizării și dezvoltării stațiunilor balneare și balneoclimatice.

Descarcă de AICI Ordonanța 19/2022 pentru rectificarea bugetului de stat pe anul 2022.

Redactia START UP ZONE

Add comment