Start-Up Zone

AFIR – noutăți privind Măsura 19 de sprijin – „Sprijin pentru dezvoltarea locală LEADER” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020)

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) vine în ajutorul aplicanților la Măsura 19 „Sprijin pentru dezvoltarea locală LEADER” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) cu o nouă facilitate de ordin tehnic.

În acest sens, AFIR a semnat cu Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București un protocol de colaborare instituțională pentru a oferi suportul tehnic în scopul avizării documentațiilor tehnico-economice aferente cererilor de finanțare a investițiilor pentru construirea sau modernizarea infrastructurii de broadband cu finanțare prin Măsura 19 „Sprijin pentru dezvoltarea locală LEADER” din cadrul PNDR 2020.

Toate documentele necesare obținerii avizelor și implementarea unui proiect de infrastructură broadband pot fi consultate la adresa: www.smartleader.ro.

Conform protocolului, activitatea ICI București va viza „efectuarea de cercetări fundamentale și aplicative, dezvoltare tehnologică, elaborare de studii și reglementări tehnice și economice, de interes public și național, precum și efectuarea de teste, probe și măsurători, autorizări și certificări de conformitate, care privesc asigurarea cerințelor fundamentale impuse aparaturii, instalațiilor, sistemelor și serviciilor de comunicații”.

ICI București reprezintă cel mai important institut de cercetare-dezvoltare şi inovare în domeniul Tehnologiilor Informației şi Comunicațiilor din România. Prin asumarea priorităților ştiinţifice şi tehnologice ale domeniului, misiunea ICI București o constituie consolidarea poziţiei câştigate.

AFIR are ca atribuție implementarea tehnică și financiară a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Până în prezent, 77.860 de fermieri, procesatori, antreprenori și autorități publice au încheiat contracte de finanțare cu AFIR pentru a primi fonduri europene nerambursabile prin PNDR 2020. Valoarea plăților efectuate de către AFIR, până în prezent, beneficiarilor Programului se ridică la 8,75 de miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbție efectivă a fondurilor alocate de 86,7%.

sursa” agro-tv.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment