Start-Up Zone

Programele guvernamentale “StudentInvest” şi “FamilyStart” au fost aprobate

OUG nr. 95/2022 prevede aprobarea programelor guvernamentale de creditare “StudentInvest” şi “FamilyStart”, precum şi pentru modificarea art. 128 alin. (1) din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Programul guvernamental de creditare “StudentInvest” are ca obiect facilitarea accesului la finanţare pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 ani împliniţi şi 31 de ani neîmpliniţi, care sunt cuprinşi în instituţiile de învăţământ superior autorizate să funcţioneze provizoriu ori acreditate.

Programul guvernamental de creditare “FamilyStart” are ca obiect facilitarea accesului la finanţare pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 ani împliniţi şi 45 de ani neîmpliniţi, care îşi întemeiază o familie şi/sau tineri care formează o familie şi care au, împreună, salarii nete lunare de până la maximum 7.500 de lei.

Împrumutul se va acorda sub forma unui credit cu una sau mai multe trageri, în funcţie de documentele justificative prezentate la decontare sau cu plata directă a furnizorului pe baza documentelor justificative. Creditul se acordă pentru o perioadă de maximum 10 ani, inclusiv perioada de graţie.

sursa:lexcafe.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment