Start-Up Zone

Aprobarea ajutoarelor de 5.000 EURO pentru micii fermieri

Ajutoarele de 5.000 de euro pentru micii fermieri, pe masa Guvernului! În ședința de Guvern din 6 mai, s-a aflat pe ordinea de zi și Ordonanța de Urgență pentru granturi și microgranturi în sectorul agroalimentar.

Potrivit documentului, granturile și microgranturile se adresează IMM-urilor din domeniul agriculturii, bugetul total fiind de 300 de milioane de euro.

Din cele 300 de milioane de euro, pentru acordarea de microgranturi este alocată suma de 50 de milioane euro, restul de 250 de milioane euro fiind alocate granturilor pentru capital de lucru.

Conform proiectului de Ordonanţă, vor putea beneficia de aceste ajutoare de stat: IMM-uri, microîntreprinderi, persoane fizice autorizate (PFA), întreprinderi individuale (ÎI), societăţi cooperative agricole, cooperative agricole, grupuri şi organizaţii de producători, întreprinderi familiale (ÎF), înfiinţate conform legislaţiei în vigoare. Informații detaliate despre condițiile de eligibilitate, în proiectul de act normativ publicat pe site-ul MIPE la următorul link: https://mfe.gov.ro/oug-dom-agroalimentar/.

Valoarea granturilor pentru capital de lucru va fi stabilită în funcţie de cifra de afaceri înregistrată în anul 2019, astfel: 5.000 euro pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 cuprinsă între 5.000 şi 13.500 euro; 15% din cifra de afaceri, fără a depăşi valoarea de 120.000 euro, pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 mai mare de 13.501 euro; maximum 120.000 euro pentru IMM-urile cu cifra de afaceri cu echivalentul în euro de peste 1 milion de euro.

sursa: agro-tv.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment