Start-Up Zone

Investitii sigure, in vremuri tulburi: apar primele titluri de stat pe bursa, din acest an, pentru persoane fizice

Pe 17 martie, Ministerul Finantelor da startul subscrierilor pentru o emisiune de titluri de stat in cadrul programului Fidelis. Conform oficialilor guvernamentali, ” titlurile de stat FIDELIS sunt o investitie sigura prin care orice roman poate economisi si primi cele mai mari bune dobanzi de pe piata la EURO”.

“Persoanele fizice rezidente si nerezidente cu varsta peste 18 ani pot subscrie, in perioada 17 martie – 1 aprilie 2022, prin intermediul bancilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, B.R.D. – Groupe Société Générale si Alpha Bank, in titlurile de stat FIDELIS denominate in lei si in euro, care sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti”, anunta reprezentantii Ministerului Finantelor. 

Titlurile de stat in lei au scadente de 1 an si 3 ani cu dobanzi anuale de 4,75% si respectiv 5,50%, iar cele in euro au scadente de 1 an si 2 ani si dobanda anuala de 1,20%, respectiv 1,60%. 

Valoarea nominala a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de euro pentru emisiunea in euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

sursa: www.manager.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment