Start-Up Zone

MIPE va contracta evaluatori pentru criteriul “de verde” pe componenta de granturi de investiții pentru IMM-uri

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat, marți, procedura de achiziții publice a serviciilor de consultanță pentru evaluarea criteriul de verde a proiectelor ce vor fi depuse în cadrul apelului „Investiții în activități productive”, finanțat din Programul Operațional Competitivitate.

Comisia Europeană a transmis decizia de aprobare a schemei de ajutor, iar ghidul va fi publicat în Monitorul Oficial, urmând ca apelul să fie lansat în data de 21 martie.

Pentru a acoperi necesarul de expertiză pentru evaluarea criteriului “de verde”, ministerul a decis să contracteze servicii de consultanță externă.

Informații detaliate despre achiziția serviciilor de evaluare:

  • Valoarea estimată a contractului: 400.000 lei/ 480.000 lei cu suplimentări (fără TVA)
  • Durata contractului: până la data de 31 mai 2022, cu posibilitatea de prelungire
  • Criteriile de atribuire: Cel mai bun raport calitate/preț
  • Ofertele pot fi depuse până la data de 21 martie 2022, ora 15:00.

Anunțul referitor la procedura de achiziție este publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP): https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/simplified-notice/v2/view/100153105.

Apelul de proiecte pentru contractarea de granturi pentru investiții va fi deschis în perioada 21-25 martie 2022. Proiectele vor putea fi depuse în platforma IMMRECOVER.

Bugetul apelului va fi de 358 milioane euro, la care se va aplica o limită de supracontractare de 120%, ceea ce înseamnă că valoarea cumulată a proiectelor finanțate va putea ajunge la 430 milioane euro.

Reamintim faptul că MIPE a publicat în data de 18 februarie ghidul consolidat în urma consultării publice: https://mfe.gov.ro/poc-ghidul-consolidat-aferent-actiunii-4-1-1-investitii-in-activitati-productive/.

Contractul de achiziție publică este finanțat în cadrul proiectului „Sprijin pentru DG PEC în gestionarea POC 2014-2020 și închiderea POS CCE 2007-2013”, finanțat prin Programul Operațional Asistență Tehnică.

Sursa: MIPE

Redactia START UP ZONE

Add comment