Start-Up Zone

Kaufland: 60.000 De Euro Pentru ONG-Urile Și Grupurile Care Sprijina Refugiați

Kaufland România, prin programul Start ONG, va finanța cu 60.000 de euro ONG-urile și grupurilor informale, pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor care să ducă la sprijinirea refugiaților.

Proiectele eligibile în program își vor concentra activitățile în jurul sprijinirii persoanelor refugiate prin activități cu caracter social (distribuirea de pachete alimentare sau igienico-sanitare pentru centrele de cazare pentru refugiați; distribuirea de echipamente logistice, în funcție de necesitățile din teren pentru punctele de trecere a frontierei; alte necesități urgente cu dovada necesarului de la coordonatorul locației, oferirea de transport persoanelor care tranzitează sau se stabilesc în Româniaoferirea de mese calde în punctele de tranzit/centrele de refugiați), activități de integrare ale persoanelor care au cerut azil sau care tranzitează pe o perioadă mai lungă sau alte activități de sprijin în funcție de nevoile specifice identificate sau observate de ONG-uri/grupuri informale (ex. sprijin pentru învățarea limbii româneasistență juridică); activități de suport medical pentru refugiații ucraineni care suferă de diferite afecțiuni cronice.

Perioada prin care trecem acum reprezintă un nou moment definitoriu pentru umanitate, iar mobilizarea pe care o vedem din partea societății civile este impresionantă. Pentru a-i sprijini în acțiunile lor, lansăm un apel special în luna martie, în cadrul programului Start ONG, pentru a finanța proiecte ce urmăresc diminuarea efectelor negative în urma  crizei umanitare provocată de conflictul armat din Ucraina și sprijinirea oamenilor care caută adăpost în România. Din nou, vedem la nivel național și chiar european, cum implicarea face diferența.”, Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Apelul corespunzător lunii martie va fi lansat luni, 14 martie 2022, începând cu ora 09:00 pe platforma online a programului www.startong.ro. Proiectele vor avea ca beneficiari: copii, bătrâni, adulți, cu condiția să fie din comunitatea persoanelor care vin din Ucraina, fie căutând azil sau fiind doar în tranzit. Acestea vor avea ca dată de start 21 martie.

 Proiectele pot fi înscrise pe 2 praguri:

  • Pragul nr. 1: proiecte în valoare maximă de 1000 euro. Valoare totală finanțată: 20.000 euro. Nr. minim proiecte corespunzător acestui prag: 20.
  • Pragul nr. 2: proiecte cu o valoare maximă de 2000 euro. Valoare totală finanțată: 40.000 euro. Nr. minim proiecte corespunzător acestui prag: 20.

Sursa: CSR Media

Redactia START UP ZONE

Add comment