Start-Up Zone

ILUMINATUL PUBLIC DIN ALBA IULIA VA FI MODERNIZAT CU BANI EUROPENI

Iluminatul public în mai multe cartiere din Alba Iulia va fi modernizat printr-o investiţie de peste 18 milioane de lei, finanţare europeană, urmând ca la finalul lucrărilor consumul de energie să fie redus cu aproape 50%, a anunţat primarul municipiului, Gabriel Pleşa.

„Ne dorim să începem, cu paşi repezi, lucrările pentru iluminatul public inteligent şi pe Lotul 1, respectiv zona centrală – Cartierele Ampoi 1, Ampoi 2, Ampoi 3 şi Partoş. Şi pe această zonă extinsă vom implementa un sistem inteligent de management şi control, prin telegestiune, pentru monitorizarea şi controlul centralizat al aparatelor de iluminat, astfel încât fiecare lampă va putea fi controlată de la distanţă. Lungimea reţelei existente este de 40,08 km, iar în urma modernizării, prin care toată reţeaua de iluminat va fi în subteran, vom ajunge la peste 45 de km, cu aproape 1.500 de lămpi cu sistem LED”, a transmis, pe Facebook, primarul din Alba Iulia.

Valoarea totală estimată este de 18.271.354,09 lei, fiind asigurată din finanţare europeană, iar timpul de execuţie este de maximum 24 de luni de la data semnării viitorului contract.

„Prin acest proiect, consumul de energie va fi redus cu aproape 50%, de la 720.284,00 (kWh/an) – valoare dinaintea implementării proiectului, la 357.621,91 (kWh/an)”, a precizat Gabriel Pleşa.

sursa: AGERPRES

Redactia START UP ZONE

Add comment