Start-Up Zone

Au început plățile pentru tinerii și micii fermieri!

Au început în mod oficial plățile pentru tinerii fermierii și micii fermieri! Aceștia beneficiază, prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) de fonduri europene în valoare de peste 12 milioane de euro. Astfel, AFIR anunță demararea efectuării plăților în conturile a 499 de beneficiari ai submăsurilor 6.1 și 6.3 din PNDR 2020.

Astfel, începând din 28 februarie peste 12 milioane euro au ajuns efectiv în conturile a 276 tineri fermieri beneficiari ai submăsurii 6.1 -Instalarea tinerilor fermieri și a 223 fermieri care au accesat fonduri pentru dezvoltarea fermelor mici – submăsura 6.3.

„Tinerii și micii fermieri sunt cei care au cea mai mare nevoie de capital în agricultură, iar faptul că vor primi acești bani în pragul primăverii reprezintă un sprijin foarte important pentru consolidarea exploatațiilor lor și pregătirea pentru un an agricol care se anunță plin de provocări. Sunt alături de tinerii care se îndreaptă către agricultură sau doresc să își dezvolte exploatațiile agricole. La nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale elaborăm un set complet de politici publice, pentru a le oferi oportunități concrete de dezvoltare” a declarat Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.

Plățile efectuate de AFIR sunt realizate în baza contractelor încheiate de beneficiari cu Agenția la finalul anului 2021.

sursa: agrointel.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment