Start-Up Zone

Programul Casa Verde FOTOVOLTAICE 2022 – Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la Ministerul Mediului

După debutul cu problematic al programului „Casa Verde Fotovoltaice 2021” , Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a modificat Ghidul de Finanţare, astfel încât programul să se poate derula pe o perioadă de 10 luni în anul 2022. De asemenea, Ministerul Mediului se pregătește să lanseze în această primăvară și Casa Verde Fotovoltaice 2022, anunță ministrul mediului, Tanczos Barna.

”Pentru Fotovoltaice 2021, am făcut o prelungire de termen, din cauza acelor probleme de depunere prin sistemul informatic. Imediat după eșecul din sistemul informatic, a venit AFM cu o propunere de modificare a procedurii; acolo nu mai avem probleme, am prelungit termenul de valabilitate acceptat în program așa că lucrurile sunt clare”, a precizat ministrul mediului într-un interviu acordat realizatorului Ovidiu Ghinea, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

De asemenea, șeful de la Mediu a anunțat și lansarea programului pentru anul 2022, în condițiile în care se vor găsi soluții de descentralizare, pentru a degreva AFM-ul de volumul extrem de mare de dosare. În condiții optime, programul Fotovoltaice 2022 ar urma să fie lansat în luna martie.

”Programul Casa Verde Fotovoltaice va merge mai departe. Dacă reușim să găsim o soluție de colaborare cu autoritățile locale, mi-ar plăcea să dăm drumul la Fotovoltaice 2022 din martie. Să vedem dacă reușim această colaborare de implementare împreună cu autoritățile și o descentralizare a programului. AFM este o instituție suprasolicitată în momentul de față. Vin zeci, sute de mii de dosare, pentru că avem programul Rabla unde sunt peste 80.000 de solicitanți, Rabla electrocasnice – 200.000 de solicitanți, la Fotovoltaice au fost 45.000 de solicitanți. O descentralizare ne-ar ajuta foarte mult să implementăm programele. Dacă reușim acest lucru cu primăriile, în martie am vrea să pornim Fotovoltaice 2022”, a mai subliniat Tanczos Barna.

SURSA: AGRO-TV.RO

Redactia START UP ZONE

Add comment