Start-Up Zone

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului: Au început plățile pentru a doua prorată pe schema HoReCa!

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a virat joi, 20 ianuarie 2022, fondurile în valoare de 1.133.477.030 lei pentru plata celei de-a doua prorate, în procent de 53,13%, aferente schemei de ajutor de stat HoReCa, către Agențiile pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exporturilor, se arată într-un comunicat oficial al instituției.

La începutul săptămânii viitoare sumele vor ajunge la băncile partenere, urmând ca acestea să efectueze plățile către cei 8.294 de beneficiari, în baza acordurilor de plată din aplicația informatică IMM-Recover.

Începând de săptămâna viitoare și până la sfârșitul acestei luni absolut toți beneficiarii schemei HoReCa se vor putea folosi de banii cuveniți, oferiți drept despăgubire pentru activitatea afectată de restricțiile impuse de pandemie. Mai mult, pentru că antreprenorii din domeniul turismului au semnalat că au întâmpinat dificultăți și în anul ce tocmai a trecut, ca rezultat al eforturilor de stopare a răspândirii coronavirusului, analizăm posibilitatea reluării acestui program în a doua jumătate a anului, astfel încât statul român să deconteze 20% din pierderile suferite între 2019 și 2021”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

MAT a reamintit faptul că până la data de 31.12.2021 au fost realizate plățile pentru toți beneficiarii contractați, la o primă prorată de 46,87%, însumând bugetul alocat pentru anul trecut în valoare de 999.926.000 lei.

Sursa: MAT

Redactia START UP ZONE

Add comment