Start-Up Zone

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului își propune lansarea în acest an a 12 programe care să vină în sprijinul IMM-urilor și al companiilor din turism

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a anunțat vineri, 7 ianuarie 2022, în cadrul unei întâlniri de lucru desfășurate la Brașov faptul că își propune ca în cursul anului 2022, ministerul pe care îl conduce să lanseze spre consultare publică 12 programe care să vină în sprijinul IMM-urilor, dar și al companiilor din turism:

Îmi doresc să întăresc dialogul social cu toți participanții din cadrul acestor întâlniri pentru conceperea de programe și proiecte care să ducă la dezvoltarea destinațiilor turistice atractive și a unui mediu antreprenorial competitiv pe termen lung, funcțional, din toate punctele de vedere. Astfel, îmi doresc ca anul acesta, pe lângă plata tuturor măsurilor restante, să punem în dezbatere 12 programe care să aibă grupuri țintă bine definite și a căror rezultate să vizeze în primul rând sustenabilitatea. De la programe precum StartUp Nation pentru tineri, până la investiții pentru domeniul schiabil, suntem în acel punct al dialogului social în care trebuie să definim clar politicile publice care vor sta la baza creării noilor linii de finanțare, naționale sau europene. Domeniul turismului este unul strategic, iar acest lucru trebuie să se reflecte și în alocările bugetare pe care acest minister le va gestiona”.

Subiectele care au fost abordate s-au concentrat pe poziționarea județului Brașov ca pol de dezvoltare pentru turismul românesc, fiind a doua destinație turistică din România, după Constanța. Problemele identificate au fost lipsa unui cadru legislativ coerent atât pentru incubatoarele de afaceri, cât și pentru organizațiile pentru managementul destinației. Totodată, necesitatea includerii unor tipuri de activități eligibile pentru digitalizarea IMM-urilor din turism și HoReCa, plus dezvoltarea infrastructurii în turism în programele gestionate de către toate agențiile de dezvoltare regională a fost un subiect intens dezbătut. O temă care a generat interes pentru mediul de afaceri din Brașov a fost finanțarea întregului domeniu schiabil, nu doar infrastructurilor pentru pârtii.

Sursa: MAT

Redactia START UP ZONE

Add comment