Start-Up Zone

Trei antreprenori români lansează o platformă de investiții în start-up-uri

Trei antreprenori români, Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan, au lansat Ronin, o platformă de investiții în startup-uri și companii aflate în alte stadii de dezvoltare, dar care au nevoie de finanțare pentru scalare.

Cu ajutorul Ronin, companiile pot lansa campanii de finanţare prin crowdfunding în care valoarea minimă a tichetului de investiţii este de doar 100 de euro.

Proiectul a primit până în prezent o finanțare de 500.000 de euro de la un investitor autohton, a cărui identitate nu a fost dezvăluită. Platforma a fost lansată oficial ieri, de 1 decembrie.

„Echipa Ronin selectează companiile care prezintă potențial, conform unei grile independente de evaluare, le sprijină în pregătirea campaniei de atragere de finanțare, și le aduce în fața investitorilor de retail, care până în prezent nu aveau deloc acces la proiecte rezervate în mod tradițional fondurilor de investiții. Cu ajutorul Ronin, oricine are acum oportunitatea de a investi în startup-uri și în companii consacrate, începând de la tichete de 100 euro . Echipa Ronin urmărește să adreseze principalele provocări cu care se confruntă atât start-up-urile, cât și companiile consacrate care doresc să obțină finanțare, dar și investitorii care sunt interesați să susțină mediul de afaceri din România”, arată compania.

Fondatorii afirmă că prin platforma lor se vor crea premisele pentru reducerea gradului de intermediere, micii investitori având astfel acces direct la oportunitățile de investiții.

Bogdan Almași este Business Development SAS și Executive Director al Asociației pentru Tehnologii Avansate. Ovidiu Ghiman a fost Strategy&Business Development Director Telekom. Felix Crișan este cofondator Netopia, unul dintre cei mai mari procesatori locali de plăţi online, și Explorer la Elrond Network.

sursa: economedia.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment