Start-Up Zone

ONGteca – A început etapa de înscriere în programul de dezvoltare organizațională pentru 30 de ONG-uri din Regiunea de Nord-Est a țării

A fost lansat apelul de înscriere în programul de dezvoltare organizațională ONGteca, o inițiativă a trei organizații ieșene ce a pornit din dorința de a susține sectorul neguvernamental din regiunea de Nord-Est a țării în procesele proprii de dezvoltare organizațională, cu impact direct asupra împuternicirii sectorului societății civile. Scopul ONGteca este de a sprijini minimum 30 de ONG-uri din regiune, cu preponderență de la nivelul județului Iași, organizații ce oferă servicii în zone insuficient deservite. Proiectul este derulat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu Fundația Comunitară Iași și Asociația pentru Dezvoltare, Transparență și Participare Publică CIVICA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Programul de capacitare se va întinde pe durata unui an de zile și va sprijini dezvoltarea organizațională a minimum 30 de ONG-uri din Regiunea de Nord-Est a țării. Organizațiile vizate sunt cele ce oferă servicii în zone insuficient deservite, iar prin intermediul programului acestea vor fi sprijinite să treacă printr-un amplu proces de dezvoltare organizațională – evaluare, training, mentorat, coaching – și să participe la evenimente care vor facilita învățarea, colaborarea și inovația. Programul vizează creșterea capacității organizațiilor neguvernamentale în domenii strategice de dezvoltare, precum: management organizațional, management financiar, guvernanță, leadership, advocacy, fundraising și comunicare, elaborarea propunerilor de finanțare nerambursabilă.

Înscrierea într-un program complex de dezvoltare organizațională Organizațiile ce vizează să beneficieze de programul de capacitare oferit prin proiectul ONGteca se pot înscrie în etapa de selecție până pe 30 noiembrie inclusiv. Înscrierea în program se realizează prin completarea formularului dedicat ce urmărește cunoașterea profilului ONG-urilor, precum și perspectivele de dezvoltare ale acestora.

Formularul completat se va transmite ulterior pe adresa ongteca@bethany.ro. Totodată, pentru mai multe informații despre procesul de înscriere și selecție în programul de formare, mentorat și coaching, organizațiile pot parcurge Proiect derulat de Regulamentul de evaluare nevoi și selecție beneficiari ONGteca. Detaliile despre procesul de înscriere pot fi obținute atât pe pagina de Facebook a proiectului, cât și prin contactarea organizatorilor la adresa de e-mail dedicată: ongteca@bethany.ro.


Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la: adelina.tirnovanu@bethany.ro / 0755 264 553

Adelina-Elena TÎRNOVANU
Responsabil Comunicare

sursa: finantare.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment