Start-Up Zone

Clasificarea Ocupaţiilor din România va fi actualizată

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a emis două ordine prin care se actualizează Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR) şi se simplifică procedura de actualizare periodică la cererea utilizatorilor, ce  urmează a fi transmise la preşedintele Institutului Naţional de Statistică în vederea  semnării.

În urma acestui demers, au fost introduse în Clasificarea Ocupațiilor din România 65 de noi ocupaţii, dintre care 45 la cererea utilizatorilor şi 20 ca urmare a preluării unor ocupații din Clasificarea Europeană a Aptitudinilor, Competențelor, Calificărilor și Ocupaţiilor, care se regăsesc în Registrul Național al Calificărilor din Învățământul Superior.

3 ocupații au fost mutate dintr-o grupă de bază în altă grupă de bază corespunzătoare și alte 2 au fost redenumite conform cerințelor actuale ale pieței muncii. 15 dintre ocupațiile nou introduse țin de domeniile IT și digitalizare.

Pe de altă parte, au fost eliminate din Clasificarea Ocupațiilor din România 62 de ocupații care nu se mai practică. Acestea din urmă vor fi însă introduse într-o grupă reziduală, existând posibilitatea de a fi activate la cererea angajatorilor. 

sursa: lexcafe.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment