Start-Up Zone

Rabla pentru Electrocasnice 2021, ediția a doua: Programul demarează ASTAZI, 19 noiembrie

Astazi, 19 noiembrie, începând cu ora 10:00, și până pe 25 noiembrie, persoanele fizice își pot crea cont de utilizator pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu pentru a beneficia de voucherele acordate de stat în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice. Bugetul total alocat este de 34 de milioane de lei. De data aceasta, voucherele nu se pot transmite.

Începând de astazi, 19 noiembrie 2021, ora 10:00, Administrația Fondului pentru Mediu organizează o nouă sesiune pentru  Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic – Rabla pentru electrocasnice.

De la această dată persoanele fizice au la dispoziție 7 zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicația informatică de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu. După înscrierea solicitanților prin crearea conturilor de utilizator, demarează etapele de selecție, în aplicația informatică, a voucherelor aferente echipamentelor noi.

Spre deosebire de prima sesiune, voucherele vor fi nominal şi netransmisibile, astfel că nu pot fi utilizate decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică.ADVERTISING

În ceea ce privește categoriile de produse pentru care se acordă vouchere, noutatea acestei sesiuni constă în introducerea a două noi clase energetice pentru televizoare – în ediția aceasta se vor putea achiziționa televizoare având cel puțin noua clasă energetică G.

“Toți cei interesați să participe în program, în oricare dintre etape, trebuie să își creeze un cont de utilizator. Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veți putea selecta electrocasnicele dorite în fiecare dintre cele trei etape. În cazul în care aveți deja un cont de utilizator, creat în prima ediție de anul acesta a programului, nu trebuie să vă creați alt cont, ci doar să vă autentificați utilizând adresa de e-mail și parola setată de dumneavoastră. În cazul în care ați uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând pașii descriși în aplicația informatică”, a declarat președintele AFM, Lóránd-Árpád FÜLÖP.

Calendarul de desfășurare a programului pentru această sesiune este următorul:

 • Înscrierea persoanelor fizice în aplicație, prin crearea conturilor de utilizator (19.11.2021, ora 1000 – 25.11.2021, ora 2359);
 • Etapa I: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele (11.2021, ora 1000 – 02.12.2021, ora 2359 );
 • Etapa II: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile și tabletele (12.2021, ora 1000 – 09.12.2021, ora 2359);
 • Etapa III: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele (12.2021, ora 1000 – 16.12.2021, ora 2359).

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor dintr-o categorie este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

Cât valorează un voucher Rabla pentru Electrocasnice

Bugetul alocat în anul 2021 pentru noua etapă a Programului este de 34 milioane lei, sumă care a rămas după finalizarea primei sesiuni a programului.

Echipamentele incluse în program și sumele aferente fiecărui echipament sunt:

 • 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C;
 • 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D;
 • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;
 • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E;
 • 400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică G;
 • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
 • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
 • 500 de lei pentru laptopuri;
 • 300 de lei pentru tablete.

Pentru laptopuri și tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală și monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepția laptopurilor și tabletelor vechi. De asemenea, pentru mașinile de spălat vase, precum și pentru uscătoarele de rufe se poate preda la schimb orice echipament vechi inclus în program.

Listele cu beneficiarii aprobați vor fi publicate pe site-ul instituției, www.afm.ro, la secțiunea dedicată programului.

Valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

sursa: economica.net

Redactia START UP ZONE

Add comment