Start-Up Zone

Lansarea Start-up Village Forum: Stimularea cercetării și inovării în comunitățile rurale și construirea unui antreprenoriat mai atractiv pentru tineri

În cursul zilei de ieri, 16 noiembrie 2021, Comisia Europeană a anunțat lansarea Start-up Village Forum, creat pentru a aduna informații despre provocările și potențialul companiilor nou-înființate din mediul rural. Ca parte a viziunii pe termen lung a UE din iunie 2021 pentru zonele rurale și a Planului de acțiune al Comisiei pentru zonele rurale, Start-up Village Forum contribuie la stimularea cercetării și inovației în comunitățile rurale și contribuie la construirea unui antreprenoriat mai inovator, care va atrage oameni mai tineri și talentați.

Forumul își propune să devină un spațiu deschis în care instituțiile și părțile interesate locale, regionale, naționale și europene să se poată întâlni, discuta și modela acțiuni pentru inovarea condusă de start-up-uri în zonele rurale. Forumul pentru inovare rurală va conecta actorii inovației rurale din UE și va spori dezvoltarea ecosistemelor de inovare rurală. Start-up Village Forum urmărește să ofere informații despre start-up-urile inovatoare din mediul rural, tipurile de inovații în care sunt implicate, serviciile pe care le așteaptă de la ecosistemele de inovare și modul în care acestea ar putea fi consolidate în viitor.

Potrivit comunicatului oficial, evenimentul de lansare ar trebui, de asemenea, să contribuie la informarea antreprenorilor și a actorilor de inovare rurală cu privire la oportunitățile existente de care ar putea beneficia, de exemplu, în cadrul programelor UE de dezvoltare rurală și a politicii de coeziune. De asemenea, va oferi o înțelegere comună a conceptului de Start-up Village, a modului în care acesta se leagă de conceptul de Smart Villages și va deschide calea pentru ediții viitoare în următorii ani.

Obiectivele mai ample ale Start-up Village Forum sunt:

  • Continua sprijinire a dezvoltării ecosistemelor de inovare rurală;
  • Identificarea și analizarea factorilor declanșatori pentru inovare în zonele rurale;
  • Conectarea actorilor inovației din mediul rural din UE (cu accent pe start-up-uri); și
  • Oferirea unei mai bune înțelegi comune a conceptului de Start-up Village și evidențierea legăturii cu conceptul de Smart Villages.

Sursa: Comisia Europeană 

Redactia START UP ZONE

Add comment