Start-Up Zone

Fondurile ElectricUp: LISTA preliminară a firmelor eligibile, publicată la 9 luni de la finalizarea înscrierilor. Comerciant: Panourile fotovoltaice s-au scumpit

După 9 luni de la finalizarea sesiunii de înscrieri la programul de finanțare Electric-Up, Ministerul Energiei nu a finalizat nici evaluarea solicitanților, publicând doar o listă preliminară a firmelor selectate în etapa de eligibilitate. Între timp, panourile fotovoltaice, pe care viitorii beneficiari ai programului ar urma să le cumpere cu banii pe care urmează să-i primească de la stat, s-au scumpit, pe fondul creșterii prețurilor la energie. Statul are însă și o veste bună.

Poate ați și uitat de programul Electric-Up. E o schemă de finanțare aruncată pe piață de fostul guvern PNL, Orban, în campania electorală. Înscrierile s-au deschis efectiv în 4 decembrie 2020, cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri ca responsabil, în guvernarea Orban, și s-au finalizat în 3 februarie 2021, în noua guvernare Cîțu, cu Ministerul Energiei ca responsabil. Tot cu Virgil Popescu ministru (care între timp a preluat și Ministerul Economiei, interimar).

Statul le-a promis firmelor beneficiare fonduri nerambursabile de până la 100.000 de euro de la stat, să-și cumpere panouri fotovoltaice și stații de încărcare a mașinilor electrice. Bugetul total al apelului a fost de 100 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că acoperă 1.000 de firme la finanțarea maximă de câte 100.000 euro pe proiect.

Mai multe detalii aici

sursA: finantare.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment