Start-Up Zone

Măsura 1: Microgranturi de 2.000 Euro de la stat, prin Banca Transilvania

Firmele, persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale (II), cei care practică profesii liberale și alți solicitanți care aplică la Măsura 1 pentru a obține microgranturi de câte 2.000 de euro de la stat pot alege Banca Transilvania ca bancă parteneră în program.

BT este bancă principală în Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020, iniţiat anul trecut. Prin Măsura 1, Banca Transilvania susţine 11.340 de firme, 60% dintre cele înscrise în program alegând BT, potrivit unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.   

Cu ce vine Banca Transilvania pentru antreprenorii care se înscriu în program:

  • Pentru clienţii BT, banca va deschide automat subcontul de grant, după primirea listei aplicanţilor de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului;
  • Business-urile care aleg BT, dar nu sunt clienţi ai Băncii Transilvania, îşi pot deschide online cont curent (NEOcont business). Firmele beneficiază automat de servicii de Internet & Mobile Banking.  Ulterior deschiderii contului curent, banca va deschide automat subcontul de grant imediat ce primeşte lista aplicanţilor de la minister;
  • Costuri zero pentru toate tranzacţiile în/din subcontul de grant BT.

 Reamintim că luni, de la ora 10.00, a început înscrierea online pentru a doua sesiune a Măsurii 1 – microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile în valoare de 2.000 de euro, iar antreprenorii pot alege Banca Transilvania ca bancă parteneră.

Destinaţia ajutorului de stat poate fi o serie de cheltuieli, precum:  stocuri de materii prime, materiale, mărfuri, datorii curente, restanţe, chirii etc.

Cine poate beneficia de microgranturi:

  • Microîntreprinderile şi IMM-urile care fac dovada că nu au salariați cu contract individual de muncă la 31 decembrie 2019;
  • PFA-urile/întreprinderile individuale/întreprinderile familiale/ ONG-urile sau alți profesioniști, conform Art.3, alin. (2) din Legea Nr. 287/2009 – Codul Civil cu activitate economică în unul din domeniile de activitate prevăzute în anexa 1 din OUG 130;
  • PFA-urile/cabinetele medicale indiviuale implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul persoanelor cu COVID-19.

Fondurile sunt alocate în ordinea aplicării, iar formularul de înscriere rămâne activ 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii perioadei, în funcţie de disponibilitatea bugetului alocat de Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pentru această măsură.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei. Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are peste 18% cotă de piaţă, 3,4 milioane de clienţi, 3 linii de business, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi. Este singurul brand bancar românesc din Brand Finance Banking 500 (2021). Dincolo de banking, BT doreşte să aibă impact pozitiv în România, atât pentru oameni, cât şi pentru business şi mediu.

Diana Spătaru

Add comment