Start-Up Zone

Cazarea la hoteluri și pensiuni este permisă doar celor care sunt vaccinați sau trecuți prin boală

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de luni o nouă hotărâre prin care stabileşte o serie de excepţii privind accesul persoanelor nevaccinate în instituţii publice, în centre comerciale, în școli și în unitățile de cazare.

„Activitatea de cazare în structurile de primire turistică va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală. Adică, certificat verde, vaccinat sau trecut prin boală pentru cazare în hoteluri, pensiuni și așa mai departe”, a declarat Raed Arafat.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a trimis Guvernului o adresă prin care solicita autărităților să îi precizeze dacă „există obligația legală pentru unitățile de cazare de a solicita dovada vaccinării sau dovada trecerii prin boală persoanelor care urmează să se cazeze
în respectivele structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare. Solicităm această precizare deoarece multe structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare au început să refuze primirea turiștilor, dacă aceștia nu prezintă dovada vaccinării sau dovada trecerii prin boală”, se arată în adresa FPTR.

FPTR are în componență angajatori care asigură venituri salariale pentru 37% din forța de muncă angajată în turism (circa 73.500 salariați) și gestionează, într-o pondere covârșitoare capital românesc la nivel de ramură turism.

sursa: economica.net

Redactia START UP ZONE

Add comment