Start-Up Zone

Măsura 1, ediția 2021: Luni, de la ora 10.00 a început înscrierea la microgranturile de 2.000 Euro pentru SRL, PFA, profesii liberale

Începând de luni, 25 octombrie 2021, ora 10.00, începe faza de înscriere propriu-zisă (Etapa 2) la Măsura 1, ediția a doua (2021), din cadrul schemei de ajutoare de stat COVID-19 pentru IMM, în care microîntreprinderile (SRL), persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale (II), cei care desfășoară profesii liberale și alți solicitanți pot cere microgranturi de capital de lucru de câte 2.000 de euro.

Aplicația de înscriere aferentă celei de-a doua sesiuni a Măsurii 1 de finanțare “Microgranturi” a devenit activă începând de astăzi, 25 octombrie 2021 ora 10.00, sistemul informatic permițând în prima oră de înscriere înregistrarea unui număr de 7402 aplicanți.

Reamintim că ministerul și agențiile regionale oferă consiliere prin intermediul sistemului de call-center disponibil cu 24 de stații active la numărul 0219059, precum și faptul că aplicația informatică de înscriere în cadrul sesiunii 2 aferente măsurii “Microgranturi” va rămane activă până în data de 23 noiembrie 2021, ora 20.00.

Documentația  privind procedura de implementarea a măsurii se regăsește pe linkul: http://economie.gov.ro/anunt-privind-procedura-de-implementare-a-sesiunii-a-2-a-pentru-masura-1-microgranturi, iar pe site-ul instituției este postat și un tutorial de înscriere care să faciliteze procesul de înscriere la adresa http://economie.gov.ro/tutorial-preinscriere-si-inscriere-pentru-sesiunea-a-doua-aferenta-masurii-1-microgranturi.

La ora postării prezentului anunț (ora 12.00) în aplicația electronica de înscriere figurează un număr de 10 005 de aplicanți, cu un buget total solicitat de 20 010.000 euro.

– a comunicat Ministerul Economiei

Într-o oră și jumătate s-au înscris aproape 9.000 de aplicanți la microgranturile de 2000 euro. Înscrierile continuă timp de 30 de zile.

Înscrierile se fac pe AICI pe Portalul de granturi IMM, în 2 etape:

  •     Etapa 1 de creare profil, user și parolă, unde aplicanții vor înregistra, pe portalul de granturi IMM, cu semnătură electronică, atât datele reprezentantului legal/împuternicit, cât și datele IMM/PFA/ONG/CMI/II/IF/profesie liberală. Se vor putea înregistra și ceilalți aplicanți elibili care nu aveau cont pe platforma electronică. Aceasta este etapa care a început lunea trecută, 18 octombrie 2021.
  •     Etapa 2 de înscriere în cadrul sesiunii 2 aferente măsurii 1- Microgranturi în care aplicanții, cu profilul, user, și parola generate în prima etapă, vor completa și transmite formularul de înscriere. Această etapă  are loc începând de luni, 25 octombrie 2021, de la ora 10.00, pentru o perioadă de 30 zile calendaristice (până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului).

„Aplicanții care sunt deja înscriși în platforma informatică  vor putea utiliza aceste conturi în noua sesiune cu obligativitatea de a regenera, semna și reîncarca declarațiile și documentele actualizate” – a precizat  Ministerul Economiei.

Solicitanții de la Măsura 1 au la dispoziție un tutorial în format PDF pentru înscrierea la microgranturile de câte 2.000 de euro.

Numărul de call center disponibil pentru suport și asistență tehnică este 0219059 .

Procedura de implementare și restul documentației necesare accesării Măsurii 1 pot fi descărcate de AICI.

Consultă AICI OUG 130/2021, forma consolidată.

Categoriile de beneficiari sunt următoarele:

  • Microîntreprinderi și întreprinderi mici și mijlocii (IMM) care nu dețin salariați la data de 31.12.2019
  • PFA, II, IF, ONG cu activitate economică în unul din domeniile de activitate prevăzute în anexa nr. 1 din procedura de Implementare a Măsurii 1.
  • PFA/CMI, dacă au fost implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19
  • Profesii liberale cu activitate economică în unul din domeniile de activitate prevăzute în anexa nr. 1

Reamintim că pentru această ediție a doua a Măsurii 1 – microgranturi, este disponibil un rest de buget de 65 de milioane de euro, după ce la prima ediție, din 2020, s-a cheltuit o treime din bugetul total, de 100 de milioane de euro. 

Diana Spătaru

Add comment