Start-Up Zone

STS: Validarea certificatelor digitale se poate face și direct prin camera web a laptopului sau calculatorului ori prin scannere conectate la PC

Certificatele digitale UE privind COVID-19 pot fi verificate începând de vineri, 22 octombrie, și prin intermediul versiunii web a aplicației Check DCC , dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Verificarea certificatelor poate fi realizată cu ajutorul unui scanner profesional pentru QR conectat la PC sau direct prin intermediul camerei web a laptopului sau calculatorului, a anunțat vineri STS.

Versiunea web a aplicației este disponibilă, la fel ca cea pentru telefoanele mobile, în limbile română și engleză. Verificarea certificatelor poate fi realizată cu ajutorul unui scanner profesional pentru QR sau direct prin intermediul camerei web a laptopului sau calculatorului.

Prin scanarea codului QSTS: Validarea certificatelor digitale se poate face și direct prin camera web a laptopului sau calculatorului ori prin scannere conectate la PCR de pe certificat, aplicația Check DCC verifică autenticitatea, valabilitatea și integritatea certificatelor care atestă că o persoană este vaccinată, recuperată după COVID-19 sau deține un test negativ.

STS subliniază că aplicația Check DCC (mobile sau web) nu înregistrează și nu reține datele certificatelor digitale UE COVID verificate.

În plus, mai spune STS, pe teritoriul României, aplicația Check DCC pentru verificarea certificatelor digitale UE privind COVID-19 este singurul instrument oficial aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19.

Diana Spătaru

Add comment