Start-Up Zone

Facebok, Instagram şi Whats App au fost inactive timp de 7 ore

Milioane de conturi ale utilizatorilor Facebook, Instagram şi Whats App din întreaga lume au fost inactive ieri 7 ore, în mai multe state, inclusiv în România.

Aplicația de mesagerie și reţelele sociale operate de compania lui Mark Zuckerberg au întâmpinat aceste probleme cu o zi înainte de audierea unei foste angajate Facebook în Congresul american. Femeia acuză compania că pune profitul înaintea “binelui public”.

Utilizatori din întreaga lume nu au mai putut accesa de aseară, până după miezul nopţii, conturile de Facebook, WhatsApp şi Instagram. Toate folosesc aceeaşi infrastructură. Experții în securitate, care au monitorizat situația, au spus că problema ar fi fost declanșată de o eroare de configurație.

De această dată, reţelele au început să funcţioneze după aproape 7 ore. În 2019 însă, Facebook și celelalte două aplicații nu au putut fi accesate la nivel mondial mai bine de 14 ore.

Blocajul care a afectat platformele s-a produs la o zi după ce o fostă angajată a Facebook a lansat acuzaţii grave la adresa companiei. Aceasta susţine că pe reţeaua socială sunt tolerate mesajele care incită la ură şi violență, pentru că aduc profit.

Diana Spătaru

Add comment