Start-Up Zone

Grupul italian de modă Prada va construi în România o nouă fabrică

Grupul italian de modă Prada va construi în România o nouă fabrică, pentru articole de voiaj și marochinărie de lux, relevă date analizate de Profit.ro.

Planurile din e-commerce-ul românesc, noile reguli pregătite de autorități în domeniu și cum pot fi atrași mai mulți clienți sunt doar o parte dintre temele care vor fi prezentate la Videoconferința Profit E-commerce, organizată cu sprijinul Philip Morris România, Altex, ING și Telekom România și programată pentru 30 septembrie.

Pentru acest proiect, italienii au virat, într-o primă etapă, 25,2 milioane lei. Date asumate cu Ministerul Finanțelor indică însă o investiție totală de circa 19 milioane euro (15,66 milioane euro cheltuieli eligibile și 3,24 milioane euro cheltuieli neeligibile), pentru o investiție care va genera 331 locuri de muncă.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider Prada deține deja o fabrică în România, la Sibiu. Grupul a obținut venituri peste așteptări în primul semestru al acestui an și anticipează că vânzările vor crește în a doua jumătate a anului, continuând redresarea din criza provocată de Covid-19.

Compania din Milano, care este listată și la Hong Kong, a anunțat o creștere de 66% a veniturilor la curs valutar constant, la un total de 1,5 miliarde de euro, un nivel aflat ușor sub cel din prima jumătate a anului 2019, înainte de declanșarea pandemiei, dar peste cele 1,43 milairde de euro anticipate de analiști.

Criza globală de sănătate a întrerupt doi ani de revenire a vânzărilor Prada, rezultatul unui plan de redresare concentrat pe comerțul electronic și vânzări la prețuri integrale. Ca și restul sectorului de lux, Prada a început să vadă semnele de revenire a afacerilor vara trecută, odată cu redeschiderea pieței chineze. Vânzările din rețeaua de magazine Prada au totalizat 1,281 miliarde de euro, cu 8% peste nivelul din primele șase luni ale anului 2019.

sursa: profit.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment