Start-Up Zone

Programul Rabla: Nota de înscriere este valabilă 240 de zile de la data emiterii

Ordinul nr. 1.470/2021 pentru modificarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 324/2020 a fost publicat în Monitorul Oficial şi este în vigoare de la 08 septembrie 2021.

Astfel, Ghidul de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024, se modifică şi prevede acum că nota de înscriere este valabilă 240 de zile de la data emiterii, cu excepția anului 2024, când valabilitatea acesteia nu poate depăși 25 noiembrie, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice.

Până acum nota de înscriere era valabilă 150 de zile de la data emiterii, cu excepția anului 2024, când valabilitatea acesteia nu poate depăși 25 noiembrie, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice

De asemenea, noul act normativ prevede că, în situația confirmării, producătorul validat comunică rezultatul solicitantului înscris, precum și faptul că are la dispoziție un termen de maximum 60 de zile de la data emiterii notei de înscriere, în cazul solicitantului persoană fizică, și, respectiv, un termen de maximum 240 de zile de la data emiterii contractului de finanțare și notei de înscriere, pentru solicitantul persoană juridică, pentru a proceda la distrugerea și radierea autovehiculului uzat, potrivit prevederilor ghidului.

În termen de maximum 60 de zile de la data emiterii notei de înscriere pentru proprietarul persoană fizică și, respectiv, în termen de maximum 240 de zile de la data emiterii contractului de finanțare și notei de înscriere pentru proprietarul persoană juridică, de drept public ori de drept privat, entitate fără personalitate juridică sau proprietarul organizație profesională care este organizată și își desfășoară activitatea în una dintre formele de exercitare a profesiei liberale, însă numai după confirmarea de către aplicația PSIPAN a informațiilor prevăzute la alin. (1), producătorul validat introduce în aplicația PSIPAN:

a)numărul, data și emitentul certificatului de distrugere;

b)numărul, data și emitentul certificatului de radiere.

sursa: legestart.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment