Start-Up Zone

Criza containerelor de transport: Companiile care importă sau exportă produse sunt dispuse să plătească și de 6 ori mai mult pentru închirierea lor

Pandemia a dus la o criză a containerelor de transport. Companiile care importă sau exportă produse sunt dispuse să plătească și de 6 ori mai mult pentru închirierea lor, dar nici așa nu reușesc tot timpul să le obțină. Chiar dacă au succes, așteaptă uneori luni întregi să-și primească mărfurile. Acest lucru riscă să crească prețurile produselor peste tot în lume, potrivit CNN.

Un producător britanic de bomboane, Lavolio, aștepta în iulie 30.000 de cutii de aluminiu care trebuiau să vină din Asia, într-un container de 20 de metri. Nu au ajuns nici acum, iar SJ Hunt, cofondatorul Lavolio, începe să intre în panică.

Cutiile făcute la comandă, în care Lavolio împachetează ciocolată cu fructe, nuci și jeleu, sunt o parte esențială a mărcii. Închirierea unui container de transport maritim pentru această rută îi costa de obicei pe Hunt și partenera sa, Lavinia Davolio, între 1.500 și 2.000 de dolari. De data aceasta, au fost nevoiți să plătească peste 10.000 de dolari – o sumă uriașă cheltuită pentru un container care nici nu a ajuns încă.

Din cauza pandemiei, transportul maritim global este încă în criză, iar întârzierile se vor vedea și în perioada de vârf a cumpărăturilor de sărbători. Iar o revenire la normal nu va avea loc în curând.

Diana Spătaru

Add comment