Start-Up Zone

MAREA BRITANIE: 7% dintre angajati inca sunt in schema de sprijinire a locurilor de munca

Companiile britanice au raportat că 7% dintre angajaţii lor, respectiv între 1,6 şi 2 milioane de persoane, erau parţial sau total în schema de sprijinire a locurilor de muncă la începutul lunii august, un nivel similar cu cel de la finalul lui iulie, arată datele publicate joi de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), transmite Reuters.

Prin acest program s-au plătit salarii pentru 8,9 milioane de salariaţi în perioada de vârf din mai 2020. Ministrul de Finanţe, Rishi Sunak, a anunţat extinderea schemei până la 30 septembrie 2021.

Dintre cei 7% din cei incluşi în schema de sprijinire a locurilor de muncă, 4,3% erau angajaţi part-time şi 2,7% cu normă întreagă, a informat ONS.

Tot Oficiul Naţional de Statistică anunţa că numărul locurilor de muncă vacante în Marea Britanie a depăşit pentru prima dată un milion, în urma redresării economiei după pandemia de coronavirus (COVID-19).

Numărul angajaţilor aflaţi pe statele de plată ale companiilor britanice a urcat cu 182.000 în iulie, faţă de iunie, ajungând aproape de nivelul de dinaintea pandemiei. În total, numărul angajaţilor a urcat la 28,9 milioane, după ce oamenii au revenit la locurile de muncă în urma atenuării restricţiilor. Totuşi, numărul angajaţilor aflaţi pe statele de plată ale companiilor britanice rămâne cu 201.000 sub nivelul de dinaintea pandemiei, în martie 2020.

De asemenea, rata şomajului în perioada aprilie – iunie 2021 a scăzut la 4,7%, în tip ce analiştii se aşteptau să se menţină la 4,8%.

sursa: AGERPRES

Redactia START UP ZONE

Add comment