Start-Up Zone

Măsura 2: Încep noi contractări pe bugetul disponibil. Până la ce număr RUE vor coborî plățile în listă

Agențiile IMM din subordinea Ministerului Economiei au început, de miercuri, să trimită contracte către sute de beneficiari admiși în lista de așteptare, la Măsura 2 de sprijin COVID pentru firme, au declarat surse din băncile partenere.

Inițial, pe baza bugetului suplimentar de 241 milioane de euro mutat de la Măsura 3 la Măsura 2 din schema de ajutoare de stat COVID, agențiile IMM au transmis contracte de finanțare beneficiarilor admiși până la numărul de ordine RUE 15.621. Apoi, urmează în listă aplicanți admiși în așteptare.

Bugetul ajungea pentru ceva mai mulți aplicanți, dar agențiile IMM de la Ministerul Economiei au blocat din buget pentru a soluționa contestațiile depuse de cei respinși. În cazul contestațiilor care aveau să fie admise, oamenii ar fi trebuit să-și primească banii – acesta este motivul pentru care agențiile au blocat din buget.

Contestațiile s-au soluționat, iar de miercuri agențiile au început să trimită contracte de finanțare firmelor admise în lista de așteptare.

Până la numărul RUE 16850 inclusiv, se vor trimite contracte pe bugetul actual disponibil – au declarat, pentru StartupCafe.ro, surse bancare. Băncile partenere vor trebui să deschidă conturi pentru beneficiarii care își vor primi granturile de capital de lucru de 2.000-150.000 euro fiecare.

Diana Spătaru

Add comment