Start-Up Zone

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat, marți, dacă știe cât costa o franzelă sau o sticlă de ulei, în contextul în care premierul spunea că salariile în România au crescut. „Nu mănânc pâine”, a declarat premierul

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat, marți, dacă știe cât costa o franzelă sau o sticlă de ulei, în contextul în care premierul spunea anterior că salariile în România au crescut, chiar dacă a crescut și inflația. „Nu mănânc pâine”, a declarat premierul.

„În primul rând, prețurile pe care le-a prezentat Banca Națională sunt o estimare pentru finalul anului. Vă aduc aminte că îm 2018 rata inflației era de 5,4% iar veniturile erau mult mai mici decât sunt astăzi. Veniturile au crescut și anul acesta cu 7% și ele continuă să crească”, a spus premierul, despre prognoza BNR care arată că până la finalul anului inflația va crește la 5,6%.

Întrebat dacă știe cât este prețul unei franzele, a unei sticle de ulei sau dacă a fost la piață, premierul a răspuns: „Nu mănânc pâine. Am fost în piață.”

Anterior, premierul Florin Cîțu a spus că România nu mai este o țară a celor cu salarii mici și că sunt tot mai multe venituri mari, nete, în euro. „Mai mult de 1% dintre angajați au peste 3.000 de euro net”, a declarat acesta.

Premierul a fost întrebat și ce se întâmplă cu cei peste un milion de români care câștigă salariul minim pe economie.

„Prin implementarea programului de guvernare și prin aceste investiții am creat locuri de muncă. Rata șomajului scade. Asta facem, oportunități”, a mai răspuns Cîțu.

Diana Spătaru

Add comment