Start-Up Zone

COVID-19: Noi măsuri de relaxare. Spectacole cu 75.000 de persoane din 1 august

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat, luni, hotărârea privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19 . Măsurile de relaxare urmează să se aplice începând cu 1 august.

Potrivit documentului, se propune organizarea de evenimente private (nunți, botezuri), să fie permisă, cu un număr de maximum 400 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană în ele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori, în intervalul orar 5,00-02,00 și dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

De asemenea, sunt permise, activități culturale, artistice și de divertisment în spații deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane ori competiții sportive în spații închise sau deschise cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului. Și barurile, cluburile și sălile de jocuri de noroc pot funcționa până la capacitatea maximă a locurilor, între orele 5:00 și 2:00.

De precizat că toți participanții la astfel de activități, de tipul celor enumerate mai sus, trebuie să fie vaccinați, să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen pori să se afle în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Hotărea se referă şi la competiţiile sportive. Se propune ca organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în spații închise sau deschise să fie permisă cu participarea spectatorilor până la 75% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minim 1 m între persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori și toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

sursa: legestart.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment