Start-Up Zone

Ajutor pentru românii afectați de inundații! Guvernul tocmai a aprobat măsura

O Hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă arată că persoanele sinistrate din localităţile Sohodol, Abrud, Bistra şi Roşia Montană din judeţul Alba vor primi produse de strictă necesitate în regim de urgenţă, după inundațiile din 15-16 iulie și 19-20 iulie.

Conform Hotărârii nr. 49 a CNSU, adoptată în ziua de 26 iulie, este vizată scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate şi alocarea acestora unităţilor administrativ-teritoriale Sohodol, Abrud, Bistra şi Roşia Montana din judeţul Alba.

Așadar, este vorba despre următoarele: 17 construcţii modulare complete, cu butelie şi aragaz; 15.000 litri de motorină; 40 paturi cu cazarmament; 80 pături; 3.000 litri apă; 1.000 conserve carne; 1.500 conserve pate; 10 butelii cu aragaz.

Totodată, vor fi scoase de la rezervele de stat o construcţie modulară uşoară şi materiale de construcţii pentru refacerea unui imobil afectat de alunecarea de teren produsă în satul Cheraţi, comuna Roşiile din judeţul Vâlcea.

Ajutoarele acordate anterior

Potrivit Hotărârii, era prevăzută „scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate și alocarea acestora unităților administrativ-teritoriale Ocoliș, Câmpeni, Sohodo și Roșia Montană din județul Alba”.

Anterior, CNSU a decis scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, precum carburant, construcții modulare, paturi, pături și hrană, care vor ajunge la oamenii din localitățile afectate de inundații, din județul Alba.

Astfel, au fost acordate:  35.000 litri de motorină; 8 construcții modulare complete; 260 paturi cu cazarmament; 520 pături; 8.500 litri apă; 2.600 conserve carne; 3.900 conserve pate.

Hotărârea respectivă a fost adoptată în contextul inundațiilor din perioada 15-16.07.2021 din localitățile Ocoliș, Câmpeni, Sohodol și Roșia Montană. Mai mult, premierul Florin Cîţu a declarat, după întâlnirea cu primarii din comunele din judeţul Alba cele mai afectate de inundaţii, că, începând de luni, oamenii ale căror gospodării au fost inundate vor primi sume fixe de bani pentru reconstrucţie.

sursa: capital.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment