Start-Up Zone

Ediția a VII-a a „Fondului pentru Fapte bune”: Fundația Vodafone acordă până la 290.000 lei/proiect pentru creșterea incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile

Fundaţia Vodafone România a lansat săptămâna trecută cea de-a șaptea ediţie a rundei de finanţare „Fondul pentru Fapte Bune” prin care își propune să susţină proiecte care contribuie la creșterea incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile derulate de organizaţii neguvernamentale în domeniul educației, sănătății și servicilor sociale.

Valoarea rundei de finanţare este de 1.560.000 lei și vor fi susţinute proiecte în limita a 290.000 lei per proiect.

Fondul pentru Fapte Bune susține proiecte care aduc schimbarea în comunitățile defavorizate și oferă o șansă ideilor care îmbunătățesc calitatea vieții oamenilor. În cadrul rundei de anul acesta, ne propunem să susținem exclusiv proiecte din sfera incluziunii și protecției sociale, pentru că acest domeniu este puternic subfinanțat, iar nevoia de servicii specifice este foarte mare”, a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

Exemple de proiecte eligibile pentru finanțare prin „Fondul pentru fapte bune” sunt: asigurarea serviciilor de asistenţă socială pentru persoanele vulnerabile, crearea accesului pentru persoanele cu dizabilităţi, creșterea calităţii vieții vârstnicilor, prevenirea abandonului familial, sprijin oferit victimelor violenței domestice, folosirea tehnologiei în domeniul serviciilor sociale.

Aplicațiile înscrise vor fi evaluate de o echipă formată din membri ai Fundației Vodafone România, alături de consultanți externi. Jurizarea va ține cont de criterii precum relevanța proiectului (în ce măsură răspunde unor nevoi reale ale comunității), impactul asociat (dacă poate genera o schimbare semnificativă la nivel regional sau național, pentru un număr cât mai mare de beneficiari) și sustenabilitate (dacă proiectul poate continua și după încheierea finanțării primite).

sursa: fundatia-vodafone.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment