Start-Up Zone

1 milion euro pentru startup-uri românești – investiții pregătite de un grup de business angels în 2021

Un grup românesc de investitori individuali vrea să investească până la 1 milion de euro în startup-uri de tehnologie românești, până la finalul anului 2021.

„Anul trecut am finalizat patru tranzacții în valoare de 275.000 euro. În 2021 țintim investiții de 1 milion de euro, precum și conectarea cu un număr mult mai mare de startup-uri valoroase, identificarea de noi oportunități de mentorat și sprijin pentru startup-uri, conectarea cu mult mai mulți investitori dornici să contribuie cu experiență, networking și fonduri”, a spus Ciprian Man, unul dintre fondatorii Growceanu & Angels Keeper.

Experiența de investiții a grupului cuprinde domenii ca: PropTech (tehnlogii în domeniul imobiliar), MedTech (tehnologii în sănătate), Enterprise (soluții pentru companii), Marketplaces (comerț online) și EdTech (tehnologii în educație).

În prezent, portofoliul Growceanu înseamnă investiții în valoare de 400.000 de euro care au fost plasați în startup-uri precum: Bright Spaces, xVision, EmailTreeAI, Kinderpedia, Telios, Sitter și Milluu. Pe lângă acestea, Growceanu urmează să încheie o investiție în startup-ul Metabeta și va extinde runda seed a startup-ului Bright Spaces.

În primul trimestru din 2021, grupul a finalizat o investiție pentru Milluu, în valoare de 75.000 de euro.
 
Cea mai mare investiție de până acum a fost în startupul Metabeta, în valoare de 200.000 de euro.

Urmează runda doi pentru Bright Spaces, în valoare de 35.000 de euro.

Sursa: Startupcafe.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment