Start-Up Zone

Paharele din plastic de unică folosinţă şi unele cutii de unică folosinţă pentru meniurile fast food vor fi taxate – proiect

Paharele şi capacele lor din plastic de unică folosinţă, precum şi cutiile pentru mâncare folosite utilizate pentru meniuri de tip fast food sau alte meniuri gata pentru consum urmează să fie taxate de operatorii economici, potrivit unui proiect de act normativ la care lucrează ministerele Mediului şi Economiei, studiat de Economica.net.

Ministerele Mediului şi Economiei au pregătit o schiţă a actului normativ prin care România va transpune în legislaţia naţională Directiva UE 2019/904 privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului.
Cele două ministere atrag însă atenţia că forma finală a proiectului de act normativ antemenţionat poate suferi modificări faţă de varianta anunţată acum.

Economica.net a studiat proiectul şi vă spune care sunt regulile noi pregătite pentru oamenii de rând şi pentru firme, în domeniul unor produse de unică folosinţă.

sursa: economica.net

Redactia START UP ZONE

Add comment