Start-Up Zone

Antreprenorii defilează pe podium pentru susţinerea industriei textile

Pe 8 iulie va avea loc la Castelul Karolyi din Carei a opta ediție a evenimentului EXPO 2021 – „Fabricat în Satu Mare”, unde antreprenori din toate domeniile de activitate vor defila pe podium în dorința de a susține industria textilă autohtonă, grav afectată de pandemie.

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, în colaborare cu Asociația Economică Germano-Română, Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu și Primăria Municipiului Carei au decis această abordare în speranța că astfel, industria textilă din România poate fi salvată, iar efectele economice cauzate de pandemie pot fi combătute prin măsuri care să stimuleze acest domeniu de activitate. România produce haine, fibre textile şi încălţări în valoare de circa 3,7 miliarde de euro anual. Anul trecut, când mai multe fabrici locale s-au închis ori s-au relocat în ţări considerate mai ieftine, industria a pierdut 3,7 de milioane de lei din cifra de afaceri.

Cristina Chiriac, Președintele CONAF a declarat că „Am ales această formă de manifestare pentru a trage un semnal de alarmă asupra situației actuale a industriei textile”.

„După o perioadă care a pus la grea încercare economia mondială, nu doar economia românească, considerăm că este binevenit un eveniment precum EXPO – „Fabricat în Satu Mare „, ediția a VIII-a, și ne reafirmăm sprijinul necondiționat față de industria textilă, care, alături de HORECA sunt cele mai afectate domenii ale economiei românești, și nu numai, în urma pandemiei!”, a declarat Iuliu Cadar – președinte Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord Vest (DRW Satu Mare).

„Este important să se înțeleagă la nivelul autorităților toate aspectele situației și împreună trebuie să găsim niște soluții care să fie de ajutor pe termen scurt și sustenabile pe termen mediu și lung”, a declarat Sorina Tulan, Președinte CONAF Satu Mare.

Evenimentul este unul care reunește antreprenori și manageri din toate sferele economice, veniți să susțină, la unison, industria textilă românească și să defileze pe podium în acest scop.

În cadrul evenimentului EXPO 2021 – „Fabricat în Satu Mare” vor defila cu ultimele colecții Aranknit, Emil Gyl Style, Inedit, Norberto Fashion și Flori de ie. Pe podiumul din Carei vor putea fi admirate și colecțiile designerilor Anca Tomșa, Evelina Merkli, Ioana Călin, Cosmin Mureșan & Sebastian Dan și Sonia Bran.

Cea de-a opta ediție a evenimentului va fi moderată de către Florentina Opriș. Pe parcursul acestei ediții vor fi intercalate cu prezentările colecțiilor și proiecțiile de caricatură comentată alături de Costel Pătrășcan, iar la final va concerta într-un mic spectacol de pop-opera Iordache Basilic – prim solist, Liviu Indrican – prim solist și Alin Mânzat – bas din cadrul Operei Naționale București, alături de soprana Filarmonicii “George Enescu” București, Mădălina Constantin.

Redactia START UP ZONE

Add comment