Start-Up Zone

Electric-Up: Până în acest moment au fost analizate 2180 de dosare și transmise către aplicanți 1896 de solicitări pentru clarificare și completare

Ministerul Energiei a transmis situația la 28 iunie 2021 a verificărilor aplicațiilor depuse pe programul „Electric-Up” pentru întreprinderi mici și mijlocii și domeniul HORECA, privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a staţiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Conform ministerului, evaluarea dosarelor depuse pentru finanțare în Programul Electric-Up a început pe data de 09.04.2021, odată cu configurarea accesului în Platforma informatică dedicată programului.

Până în acest moment au fost analizate 2180 de dosare și transmise către aplicanți 1896 de solicitări pentru clarificare și completare. În fiecare zi de luni ministerul va publica un status actualizat al Programului.

Concret, ministerul urmează să finalizeze în următoarele săptămâni, analiza tuturor celor 2536 de dosare și să comunice solicitările de clarificare către toți participanții care nu au avut dosarele complete/conforme. După parcurgerea acestei etape vor fi solicitate proiectele tehnice, aplicanților evaluați ca fiind eligibili, conform Ghidului de finanțare.

Descarcă lista înscrișilor

Perioada de înscriere în cadrul primei sesiuni a Programului ElectricUp s-a finalizat în data de 3 februarie 2021.

Sursa: Ministerul Energiei

Redactia START UP ZONE

Add comment