Start-Up Zone

Românii ar putea obţine certificatul UE Covid-19 de la 1 iulie – proiect de OUG

De la 1 iulie 2021 va fi operaţional în ţara noastră sistemul informatic integrat de emitere şi de verificare a certificatelor digitale ale UE privind Covid-19, arată într-un proiect de OUG. Prin intermediul acestui sistem, românii care fie s-au vaccinat antiCovid cu schema completă de vaccinare, fie s-au vindecat ori au test negativ pentru Covid vor putea obţine certificatului digital al UE privind Covid.

Românii care s-au vaccinat antiCovid vor putea obţine „paşaportul european antiCovid” prin intermediul platformei https://certificat-covid.gov.ro, pe baza informaţiilor din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări, se arată într-un proiect OUG pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al UE privind Covid, pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei.

Sistemul informatic integrat de emitere şi de verificare a certificatelor digitale ale UE privind Covid-19 (SII CDC) va fi operaţional de la 1 iulie, potrivit unui proiect de OUG.

  • proiect de OUG pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al UE privind Covid, pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei.

Sistemul informatic e dezvoltat de STS şi e administrat de Ministerul Sănătăţii.

sursa: economica.net

Redactia START UP ZONE

Add comment