Start-Up Zone

ONG-urile aşteptate să depună cererile de finanţare pentru evenimentele din Forumul Oraşelor Verzi

ONG-urile de mediu din Braşov au la dispoziţie aproape o lună pentru a accesa finanţări nerambursabile pentru evenimentele ce se vor desfăşura timpul Forumului Oraşelor Verzi, ce se va desfăşura în perioada în perioada 6 – 12 septembrie 2021.
Valoarea totală a bugetului dedicat finanţărilor nerambursabile pentru aceste evenimente este de 100.000 de lei, iar valoarea nerambursabilă maximă este 20.000 de lei/proiect, iar data limită pentru depunerea propunerilor de proiect este 5 iulie, ora 12.00. Selecţia şi evaluarea proiectelor în vederea obţinerii finanţării nerambursabile se va face de către comisia de evaluare, în perioada 6 iulie – 5 august.   

Cererile se pot depune şi online
Procedura vine cu o premieră: cererile se vor putea depune online, sub semnătură electronică, lucru care nu era posibil până acum.
Pentru cei care preferă metoda obişnuită de depunere a propunerilor de proiect, primăria le-a pus la dispoziţie o listă completă a actelor necesare, inclusiv în format editabil . După completare, documentele printate pot fi înregistrate la Centrul de Informare Cetăţeni, masa 6 (Primăria Municipiului Braşov, Bulevardul Eroilor nr. 8). Programul de lucru cu publicul al centrului este de luni până joi, între orele  8.00-14.00, iar vinerea între orele 8.00 – 13.30. În fiecare zi va fi o pauză de dezinfecţie între orele 11.00 şi 11.30.

Solicitanţii pot alege sursa de finanţare
Conform anunţului Primăriei Braşov, solicitantul poate opta pentru finanţare oferită din bugetul local sau pentru aplicare în vederea posibilităţii finanţării proiectului de către unul dintre sponsorii Forumului Oraşelor Verzi.
De altfel, primarul Braşovului, Allen Coliban, s-a declarat convins că „agenţii economici din Braşov, mai ales cei care au activităţi cu impact asupra mediului, vor dori să se alăture acestui eveniment. Ne-am gândit deci să oferim posibilitatea ca iniţiatorii de evenimente în cadrul FOV să aibă astfel acces direct la sponsori, iar sponsorii să aibă la rândul lor posibilitatea de a alege proiecte interesante pe care să le finanţeze în cadrul acestui parteneriat”.

Ce evenimente sunt eligibile
Pentru a beneficia de finanţare, proiectele trebuie să se înscrie în cel puţin una dintre ariile tematice ale Forumului Oraşelor Verzi (Mobilitate şi transport alternativ, Managementul deşeurilor, Spaţii verzi şi reconversie urbană, Calitatea aerului, Energie regenerabilă), evenimentele să se desfăşoare strict în municipiul Braşov (în perioada 6-12 septembrie)  să fie inovatoare în atingerea obiectivelor de informare, educare şi conştientizare a publicului.   
Conform reprezentanţilor Primăriei Braşov, printre altele, se vor acorda finanţări pentru activităţile culturale care pun în valoare patrimoniul natural al Braşovului, ateliere educative, expoziţii de artă pe teme de mediu, instalaţii demonstrative pentru eficienţă energetică, proiecţii de film pe teme ecologice, concursuri pe bicicletă sau alte mijloace de transport ecologice, concursuri de orientare în pădure, semi-maraton de alergare montană, concerte în aer liber (în zone verzi/pădure).

sursa: bzb.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment