Start-Up Zone

Eurostat: România a înregistrat în aprilie a treia cea mai mare creștere din UE (+41%) a volumului comerțului cu amănuntul, față de aprilie 2020

Doar Luxemburg (+46%) și Franța (+42%) au înregistrat creșteri anuale mai mari decât România. La nivelul celor 27 de state membre, volumul comerțului cu amănuntul în privința combustibilului s-a dublat, iar cel al produselor nealimentare s-a apreciat cu 38%, în condițiile în care anul trecut, în aceeași perioadă, țările membre treceau prin perioade de carantină. În privința produselor alimentare și a tutunului, volumul vânzărilor a crescut cu doar 3,4%, potrivit Eurostat.

De la o lună la alta, respectiv din martie 2021 până în aprilie 2021, volumul comerțului cu amănuntul a pierdut 3% la nivelul blocului comunitar. În acest interval, s-a menținut volumul comerțului cu combustibili, iar cel pentru al produselor nealimentare a pierdut 4,7%, în timp ce volumul comerțului cu alimente și tutun a scăzut cu aproape 2%.

Tot astăzi, Institutul Național de Statistică a confirmat că în România, în aprilie 2021 față de aceeași lună de anul trecut, s-au înregistrat creșteri semnificative în privința volumului de mărfurile nealimentare (+62%) și de combustibil (56%).

Diana Spătaru

Add comment