Start-Up Zone

IMM în Online – IT la Cheie conectează IMM-urile care caută soluții pentru site-uri, magazine online, reclame video de promovare cu specialiști din domeniu

Un nou program, intitulat IMM în Online – IT la Cheie pune în legătură directă IMM-urile care caută soluții pentru site-uri, magazine online, reclame video de promovare sau pagini de Facebook Business atât cu specialiști din anumite domenii, cât și cu tineri absolvenți ai cursurilor Generația Tech.

Programul IMM Online facilitează legătura cu specialiști în diferite domenii dar și cu tineri absolvenți ai cursurilor de digitalizare Generația Tech.

Programul a fost lansat în 2019 cu sprijinul Google.org, și a format deja peste 1700 de tineri specialiști IT&C. IMM-urile au acces gratuit la consultanți, tinere talente și resurse de documentare utile, precum ghiduri, webinarii sau traininguri online.

”Experiența denumită IT la Cheie, facilitată de IMM în Online, răspunde atât nevoilor tinerilor celor care își fac debutul sau reconversia profesională în arii digitale, cât și nevoilor companiilor mici și mijlocii din țară puse astăzi în fața provocării de a avea o prezență online”, se arată într-un comunicat de presă.

Firmele mici și mijlocii economisesc resurse, câștigă timp și o prezență optimizată în online, iar tinerii din Generația Tech câștigă prima lor experiență profesională cu mediul IMM din România, prin Programul IMM Online.

La finalul lunii mai 2021, peste 850 firme înscrise în programul IMM în Online au obținut deja acces la cei peste 1.700 de absolvenți ai cursurilor de specializare Generația Tech, care au astăzi competențe să ajute micii antreprenori cu diferite proiecte de digitalizare,

În primele 4 luni ale programului, 12 noi soluții digitale au fost dezvoltate pentru companii înscrise pe platformă.

”IMM-urile au găsit rezolvări la provocările legate de prezența lor online, iar absolvenții Generația Tech au avut oportunitatea să lucreze la proiecte reale.”

Tinerii interesați de dezvoltarea în IT pot afla mai multe despre Bursele Generația Tech pe site-ul GeneratiaTech.ro

Ce soluții pentru firmele mici și mijlocii oferă programul IMM în Online – IT la Cheie

IMM în Online se adresează antreprenorilor din toată țara care caută soluții practice pentru dezvoltarea afacerii, cu accent în domeniul digitalizării.

  • realizare website-uri de prezentare;
  • creare de pagini Facebook Business;
  • construcția de magazine online pentru vânzare pe canale de social media (Facebook, Instagram);
  • realizarea de reclame video de promovare;
  • automatizarea formularelor online sau design de broșuri comerciale.

IMM-urile se pot înscrie gratuit pe platforma IMMOnline.ro unde pot intra în contact cu specialiști digitali care livrează produse IT la Cheie.

Inițiativa de conectare a firmelor mici și mijlocii cu tinerii furnizori de servicii din programul Generația Tech este una dintre activitățile organizației Digital Nation și este sprijinită de Google.org și Banca Transilvania.

Programul IMM Online este dezvoltat de Digital Nation, organizație ce promovează educația prin excelență și antreprenoriatul online.

Programul își propune să devină cel mai mare hub online de dezvoltare și digitalizare a IMM-urilor din România.

Decalajul firmelor românești față de media europeană (70% digitalizare în rândul IMM-urilor) este încă mare.

Aproximativ jumătate (42%) din întreprinderile mici și mijlocii din România nu dețin o prezență online, iar marea majoritate (90%) nu realizează în prezent vânzări online, potrivit unui studiu realizat de IMM în Online.

Diana Spătaru

Add comment