Start-Up Zone

Ludovic Orban este dezinformat în ceea ce privește campania de vaccinare: “Într-un viitor oarecare, românii vor fi nevoiți să plătească pentru vaccinul anti-COVID”. Florin Cîțu clarifică situația: “Vaccinul este și rămâne gratuit”

Ludovic Orban a declarat la o conferință de presă că vaccinarea gratuită a populației nu va continua la nesfârșit, ulterior vaccinul fiind plătit de către persoanele care nu fac parte din categoriile vulnerabile. Premierul Florin Cîțu a declarat, la scurt timp după afirmațiile lui Ludovic Orban, că vaccinul anti-Covid va rămâne în continuare gratuit.

Noi organizăm vaccinare gratuită. Statul suportă toate costurile de vaccinare. E o situație excepțională. Mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup. Până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea antigripală, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, iar celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor. Este vorba despre sănătatea fiecăruia

– a declarat Ludovic Orban, aflat într-o vizită în județul Argeș.

Premierul Florin Cîțu a declarat, la scurt timp după afirmațiile lui Ludovic Orban, că vaccinul anti-Covid va rămâne în continuare gratuit.

Vaccinul este și rămâne gratuit. Nu este nicio discuție în guvern de a schimba lucrurile. Din contră, avem comenzi pentru a continua campania și în toamnă, și anul viitor, pentru că nu știm cum va evolua pandemia. Astfel, vaccinul rămâne gratuit

– a spus Florin Cîțu.

Se pare că președintele PNL, Ludovic Orban, nu este suficient de informat în ceea ce privește acțiunile Guvernului, având în vedere că a susținut o declarație falsă. Premierul a lămurit imediat situația privind campania de vaccinare și a asigurat populația că “vaccinul este și va rămâne gratuit”.

Diana Spătaru

Add comment