Start-Up Zone

Antreprenorii care își doresc să înființeze o societate comercială în România beneficiază de o procedură simplificată în ceea ce privește eliminarea capitalului social minim al unui SRL precum și obligativitatea vărsării capitalului social înainte de înființare

Antreprenorii care își doresc înființarea unei societați comerciale în România, beneficiază de o procedură simplificată în ceea ce privește eliminarea capitalului social minim al unui SRL precum și obligativitatea vărsării capitalului social înainte de înființarea unui SRL.

Un cabinet de avocatură a constatat că există o creștere a înființării SRL-urilor în România în urma simplificării procedurilor de vărsare a capitalului social.

De exemplu, în primele 3 luni ale anului 2020, au fost constituite un total de 27.118 SRL-uri, iar în primele 3 luni ale anului 2021 au fost constituite 27.319 SRL-uri. Acest lucru se datorează și avantajelor fiscale și investiționale din România. Un avocat specializat în deschiderea unei societăți în România poate face toate demersurile pentru înființarea unui SRL în Registrul Comerțului.

Diana Spătaru

Add comment