Start-Up Zone

Guvernul ia în calcul ca restaurantele și hotelurile să fie deschise, de la 1 iunie, la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate: Dacă avem 5 milioane de persoane vaccinate, masca nu va mai fi obligatorie pe plajă sau la munte.

Seful Executivului a mai precizat că niciun județ nu mai este în scenariul roșu, iar campania de vaccinare se desfășoară într-un ritm susținut. ”București, Cluj, Timiș, Constanța, toate au peste 20% rată de vaccinare. Dacă atingem 5 milioane de persoane vaccinate, vom putea redeschide mai mult”, a mai declarat premierul.

Principalele declarații ale prim-ministrului:

  • Bucureștiul este sub incidența de 3 la mie, niciun județ nu mai este în scenariul roșu. M-am uitat pe date, se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv.
  • La București, Cluj, Timiș, Constanța, toate au peste 20% rată de vaccinare. Cluj-Napoca 34%, București are 30%. În orașe avem un ritm puternic pe care trebuie să-l păstrăm. Dacă atingem 5 milioane de persoane vaccinate, vom putea redeschide mai mult.
  • Dacă atingem 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, vom putea redeschide mai mult. (La ce măsuri ne putem aștepta?) Pentru sezonul estival, putem să ne așteptăm să nu purtăm mască la plajă, la munte, în drumeții.
  • Putem să ne așteptăm la facilități pentru persoanele vaccinate. De exemplu, restaurante și hoteluri care funcționează la capacitate 100% pentru persoanele vaccinate. Putem vorbi și de evenimente private permise doar pentru cei vaccinați. (Vorbim și de nunți?) Da, am spus evenimente private doar cu persoane vaccinate. Nu avem o formulă, dar dezbatem o asemenea propunere.
  • Pentru renunțatul la mască, aș aștepta să vină 1 august și mai vedem atunci.
  • (La mare, s-ar putea vorbi despre deschiderea localurilor toată noaptea pentru persoane vaccinate?) Este nevoie de responsabilitate. Am văzut în weekend câțiva operatori economici neresponsabili. Voi avea o vizită la Constanța și o sa mai discutăm.

Diana Spătaru

Add comment