Start-Up Zone

Claudiu Năsui, în conflict cu Mihai Ionescu: trebuie să punem capăt unei mafii care căpuşa banii publici din Ministerul Economiei

Claudiu Năsui a declarat că trebuie să punem capăt unei mafii care căpuşa banii publici din Ministerul Economiei şi este normal să se supere pentru că “reforma supără mafiile puternice branşate la banii contribuabilului”, printr-o postare referitoare la Mihai Ionescu, pe pagina acestuia de Facebook.

Acesta a publicat astăzi, pe pagina sa de Facebook, câteva pagini despre care precizează că fac parte dintr-o carte pe care a scris-o Mihai Ionescu şi în care acesta din urmă povesteşte experienţa sa cu Consiliul de Export.

Claudiu Năsui a declarat astăzi pe pagina acestuia de Facebook:

“Aceste pagini sunt scrise de nimeni altul decât domnul Mihai Ionescu.

Un om foarte deranjat că punem capăt unei mafii care căpuşa banii publici din Ministerul Economiei.

E normal să se supere. Reforma supără mafiile puternice branşate la banii contribuabilului.

Domnul Ionescu neagă zilele astea orice legătură cu Guvernul Năstase, Ion Iliescu sau PSD. Problema este că domnul Ionescu a scris şi o carte despre experienţa dânsului cu Consiliul de Export. Carte pe care a lăsat-o în minister. Nu de alta, dar domnul Ionescu lucrează în “comerţ exterior” de mulţi ani.

Vă prezint câteva pagini în care povesteşte cum s-a născut acel consiliu de export, moşit de el, Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Capitolul se numeşte sugestiv “O mare familie!”. Şi nu, nu e ironic” – a declarat ministrul.

Reacţia ministrului Economiei vine la o zi după ce preşedintele executiv al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR) a afirmat, într-un comunicat, că intenţia ministrului Economiei de a modifica programul de promovare a exporturilor, astfel încât firmele să nu mai primească direct bani pentru participarea la târguri, reprezintă o condamnare la moarte a exportului românesc.

Preşedintele executiv ANEIR, Mihai Ionescu, care este şi co-preşedinte al Consiliului de Export susţine:

Ministrul (cu zero experienţă în economie şi zero experienţă în management public) a invocat nişte cifre dintr-un aşa-zis Raport de control al ienicerilor săi, fără să fi ascultat şi partea acuzată. În viziunea acuzatorului, Programul de promovare a exporturilor (care funcţionează în forme diferite de când este România modernă) a fost creat chipurile în beneficiul patronilor care fac turism pe banii statului şi pentru îmbogăţirea firmelor care organizează Pavilioanele naţionale de la târgurile internaţionale”.

Într-o conferinţă de presă organizată săptămâna trecută, ministrul Economiei a apreciat că soluţia pentru a încuraja exporturile nu este acordarea de subvenţii către unele firme, în funcţie de fiecare ministru. În opinia lui Claudiu Năsui, soluţia este un sistem de deduceri extinse. O altă soluţie este ca 50% din cheltuieli să devină credit fiscal. Întrebat când ar putea intra în vigoare acest sistem, Năsui a arătat că îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, chiar din această vară.

Diana Spătaru

Add comment