Start-Up Zone

Start-Up Tech: Daniel Dines, CEO UiPath, a răspuns tuturor temelor ridicate la Seedcamp

Daniel Dines, CEO UiPath, a răspuns tuturor temelor ridicate şi a cerut noi detalii după eveniment, înţelegând că astfel îşi poate dezvolta businessul, la Seedcamp, într-un eveniment care a avut loc la Praga în 2015.

Seedcamp, unul dintre cele mai mai fonduri de capital de risc din Europa axat pe susţinerea start-up-urilor tech în primele faze ale dezvoltării – finanţări de tip pre-seed şi seed, a dezvăluit într-o postare pe site-ul său cum a ajuns să investească în unicornul tech românesc UiPath, după ce acesta s-a listat miercuri la bursa de valori din New York. Momentul listării UiPath la NYSE a marcat o premieră nu doar pentru o companie de origine românească, ci şi pentru Seedcamp, unicornul fiind prima companie din portofoliul fondului de investiţii londonez care a devenit publică.

„În 2015, când am investit pentru prima dată, UiPath era un business de servicii IT puţin cunoscut, cu 10 angajaţi, care se lupta să-i convingă pe investitori să obţină o rundă de finanţare de tip seed de 500.000 dolari pentru a intra pe piaţa software-ului. Acum, cu 580 milioane de dolari venituri recurente anuale, în creştere cu 65% de la an la an, peste 3.000 de angajaţi din întreaga lume şi unul dintre cele mai puternice debuturi de pe NYSE pentru o companie de tehnologie europeană, va intra în istorie ca una dintre poveştile de succes ale Europei.“ – a declarat Daniel Dines, CEO UiPath.

Diana Spătaru

Add comment