Start-Up Zone

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății și a secretarului de stat Andreea Moldovan, mâna dreaptă a acestuia au fost demiși

Florin Cîțu a declarat astăzi, pe pagina acestuia de Facebook, că a solicitat demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, precum și a subordonatei acestuia, secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.

Totodată, premierul îl propune în funcția de Ministru internediar al Sănătății pe Dan Barna.

Astăzi i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.

– a scris premierul pe contul acestuia de Facebook

Președintele Klaus Iohannis a semnat imediat documentele de demitere ale lui Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, însă nu l-a aprobat ca intermediar la Ministerul Sănătății pe Dan Barna încă.

Un ordin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităţilor, respectiv nivelul de testare pentru COVID-19, rata de incidenţă şi de gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marţi în Monitorul Oficial și nu ar fi primit acordul din partea premierului Florin Cîțu, conform unor surse guvernamentale indicate de ZF.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile şi zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităţilor dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidenţă de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Aleph News spune că Vlad Voiculescu, controversatul ministru al Sănătăţii, ar fi fost demis, ceea ce aduce în discuţie coaliţia guvernamentală, formată din PNL, USR-PLUS şi UDMR. 

Vlad Voiculescu este un personaj politic extrem de controversat. A mai fost ministru în 2016 în Guvernul Cioloş şi era una dintre cele mai cunoscute voci ale USR-PLUS. 

Diana Spătaru

Add comment