Start-Up Zone

Cristian Tudor Popescu: Toate greșelile lui Vlad Voiculescu au fost de politician prost

Cristian Tudor Popescu, în cadrul unui interviu acordat postului de știri Digi24, declară că este normală demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, din cauza deciziilor luate fără înștiințarea premierului Florin Cîțu. Mai mult, susține că Vlad Voiculescu a fost un politician “prost”.

CTP: “Din primul moment, Vlad Voiculescu a avut un comportament nu de activist umanist, așa cum a fost dansul înainte sa fie ministru, de a intra in executiv.

Toate greșelile lui Vlad Voiculescu au fost de politician prost. Nu știu cum de a fost posibil ca peste noapte să se transforme domnul Vlad Voiculescu dintr-un activist umanist bun într-un politician prost. Au fost încercări de a lua prim-planuri prin imagine prin hărțuieli, mici încăirerări de imagine cu partenerii din coaliție”.

Î: Când spuneți prost va referiți la un politician slab?

CTP: “Nu, am folosit cuvântul de politician prost. Prost înseamnă o persoană incapabilă să aprecieze exact consecințele acțiunilor sale. Domnul Voiculescu nu a gândit consecințele diverselor sale acțiuni, nu l-am văzut niciun moment ducându-se spre lucruri fundamentale, spre funcționarea sistemului medical, în primul rând spre care era ținta principală, inima întregii probleme a sistemului de sănătate acum: ATI-ul.”

Î: Va așteptați ca odată ce aceasta decizie sa fie definitivă, cei de la USR sa încerce cumva să pună presiune si mai mare ca ministrul Voiculescu să ramână în funcție? Ați văzut că au fost discuții in ultima perioada, ba chiar s-a vorbit in interiorul USR ca daca “Pleacă ei plecam toți. Renunțăm la coaliția de la guvernare și îi lăsăm pe cei de la PNL doar cu UDMR.”

CTP: “Nu pot sa facă așa ceva, ar fi un gest de o iresponsabilitate totala, acum de pilda, prin solidarizare cu Vlad Voiculescu sa părăsească guvernarea USR, după părerea mea se compromite definitiv în politica româneasca si in ochii susținătorilor.

Dan Barna se opune si demiterii lui Vlad Voiculescu si spune că daca premierul Florin Cîtu îl dă jos fără acordul nostru pe Vlad Voiculescu, atunci coaliția trebuie sa dispară.”

Diana Spătaru

Add comment