Start-Up Zone

Programul Noua Casă 2021: Avantaje mai mari, avans cel mai mic. De vineri se pot depune dosarele

Programul Prima Casă s-a transformat în Programul Noua Casă şi, pe lângă noile facilități, îşi păstrează principalele avantaje majore, față de orice alt credit ipotecar: avansul cel mai mic, dobânda imbatabila, garanția de stat.

VALOAREA CREDITELOR este în lei și asigură cumpărarea unei singure locuințe. Valoarea maximă a creditului care poate fi accesat este de

  • 66.500 euro pentru locuințe a căror preț maxim este 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5%
  • 119.000 euro pentru locuințe a căror preț maxim este 140.000 euro, în acest caz avansul solicitat fiind de 15%

DOBÂNDA Este variabilă, calculată în funcție de Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) la care se adaugă o marjă fixă de maxim 2%.

GARANȚIILE Constau în: ipoteca de rang I în favoarea băncii şi a Statului Român asupra imobilului achiziționat prin credit, ipotecă mobiliară asupra soldurilor creditoare ale tuturor conturilor deschise la banca finanțatoare, depozit colateral constituit în favoarea băncii şi valabil pe întreaga durată a finanțării, reprezentând contravaloarea primelor 3 rate de dobândă.

ASIGURAREA Atât Asigurarea obligatorie a locuinţelor (PAD), cât şi Asigurarea facultativă a imobilului sunt cesionate în favoarea Statului, reprezentat de Ministerul Finanțelor Publice şi a băncii, pe toată perioada de creditare.

DURATA creditului este de maxim 30 de ani.

Cine poate aplica?

  • fie nu dețineți în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul/soția nicio locuință, indiferent de modul în care a fost dobândită;
  • fie dețineți în proprietate cel mult o locuință, cu o suprafață utilă mai mică de 50 mp, dar
    care nu a fost achiziționată prin programul Prima Casă.
  • Programul nu are limită de vârstă şi poate fi accesat fie singur, fie împreună cu partenerul de viață, dacă îndepliniți amândoi criteriile de eligibilitate ale Programului.

Începând cu data de vineri se pot depune dosarele pentru Noua Casă. Mai multe detalii despre programul Noua Casă pot fi accesate AICI.

Diana Spătaru

Add comment