Start-Up Zone

Premierul anunță că noile măsuri din Hotărârea CNSU vor fi aplicate de duminică, nu de astăzi

În urmă cu 30 de minute, Premierul Florin Cîțu, a anunțat pe pagina acestuia de Facebook că măsurile din Hotărârea CNSU nu vor fi aplicate de astăzi, ci de duminică, având în vedere că operatorii economici nu au suficient de mult timp pentru a se pregăti de impact.

“Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie.” – a declarat Cîțu

Amintim că Florin Cîțu a anunțat joi că Guvernul a adoptat noi măsuri restrictive, pentru limitarea răspândirii pandemiei: Circulația persoanelor este restricționată după ora 20 și magazinele se vor închide la ora 18, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în localitățile unde incidența depășește 4 la mie. În localitățile în care incidența este peste 7,5 la mie, restricțiile se aplică pe tot parcursul săptămânii.

Șeful DSU, Raed Arafat a precizat că circulația persoanelor va fi permisă în noaptea Paștelui catolic până la ora 2 noaptea. ”S-a discutat și de perioada Paștelui Ortodox (1-2 mai) – și atunci vor fi stabilite ore speciale, însă nu apare în hotărârea de guvern, căci este valabilă până pe 14 aprilie. Va exista o nouă hotărâre de guvern”, a adăugat acesta.

Arafat a mai adăugat că circulația în afara localității nu va fi restricționată, iar declarația pe propria răspundere în localitate este necesară numai pentru după ora 20, dar nu în jurul casei.

Diana Spătaru

Add comment