Start-Up Zone

Acuzații fără PRECEDENT. Ministrul Economiei, acuzat de implicare ilegala in procesul de selecție la Măsura 3

Ștefan Radu Oprea, în prezent Senator al României îl acuză pe Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, de  implicare ilegală în procesul de selecție la Măsura a 3a – Granturi pentru Investiții, justificând că Năsui ar fi avut cont pe platforma MEEMA la Măsura a 3a pentru alte motive decât pentru optimizarea procesului de înscriere, cum a motivat acesta inițial.

Ștefan Radu Oprea a publicat acuzația de implicare ilegală în procesul de selecție al Măsurii a 3a adresată lui Claudiu Năsui, joi, 18 februarie, pe pagina de Facebook a acestuia “Cine se scuză, se acuză❗ Este o vorbă veche românească pe care ar trebui să o știe și ministrul economiei Claudiu Năsui. Încercând să explice de ce avea cont pe platforma de înscriere pentru granturi acordate IMM-urilor (măsura 3) Claudiu Năsui comite un autodenunț pe care ar trebui să-l adreseze DNA, nu PSD-ului. Scuza ministrului Năsui, cum că a încercat să optimizeze procesul, are o fractura logică. Dacă ar fi adevărat că nu existau înscrieri (informații relevante) pe platformă atunci despre ce optimizări poate fi vorba când nu ai ce analiza. “

În același timp, Oprea îl invită pe Năsui să ofere explicații “Explicații ar trebui să dea și primului ministru Florin Cîțu care îl suspectează de fraudă, pentru că acesta a trimis corpul său de control. Dacă suspiciunea ar fi fost la alt nivel de decizie din ministerul economiei (și nu asupra lui Claudiu Năsui), cercetările ar fi fost făcute de către corpul de control al ministrului economiei. Între timp, cei care suferă sunt antreprenorii care așteptau aceste fonduri. În loc să se concentreze cum să avantajeze firmele prietene, mai bine simplificau procesul de verificare al decontărilor pe măsura 2 și 3 pentru a nu-și mai bate joc de antreprenori. Ministrul #transparent a devenit străveziu! Antreprenorii au început să înțeleagă că pălăria este mult prea mare pentru el!” – a scris senatorul.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui ,a anunţat că a depus plângere penală la DNA legată de suspiciuni de corupţie cu privire la înscrierile în platforma de granturi acordate înreprinderilor mici şi mijlocii. El face această precizare în replică la anunţul PSD privind iniţierea unei moţiuni împotriva sa.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat miercuri seară că PSD va depune moţiune împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui acuzându-l pe acesta că „a avut cont de administrator şi a putut să intervină” în procedura de alocare a ajutoarelor financiare din fonduri europene pentru întreprinderile mici şi mijlocii. „Eu mă mir că nu a descins DNA-ul într-un astfel de caz, când vorbim de bani europeni şi de o sumă atât de mare şi de 27.000 de companii care au fost blocate să aibă acces la acest program”, a afirmat liderul social-democrat.

Diana Spătaru

Add comment